Kiadós meglepetést hozhat a márciusi időjárás - itt az előrejelzés

Az időkép.hu harmincnapos időjárási prognózisa szerint, ugyan február végétől eltűnhetnek a fagyok, március első három hete során még alig lesz nyoma a sokak által várt derűs, tavaszias időnek. Ehelyett sok lehet az eső, a nap pedig alig-alig bukkan majd elő.
K. Kiss Gergely, 2017. február 21. kedd, 12:33
Fotó: Unsplash

Jellemzően borús, csapadékos időjárásra számíthatunk az előttünk álló egy hónapban - legalábbis az időkép.hu előrejelzése alapján.

Február utolsó hétvégéjén még lehet számítani éjszakai fagyokra - később ilyen már csak mutatóban fordulhat elő, havazásra, ónos esőre pedig már egyáltalán nem kell számítani.

Februárhoz képest március elején enyhe fölmelegedés várható majd az átlaghőmérsékletet nézve, ugyanakkor, már ezen a héten megjelennek a 12-13 fokos napi hőmérsékleti maximumok. A harmadik hónap elején tartósan 10 fok felett maradhat a maximum, majd március idusa környékén egy kisebb lehűlés érkezhet.

Ami rossz hír, hogy tartósan esős időjárás jöhet március első három hetében, s ha éppen nem lesz csapadék, akkor is a borús idő lesz a meghatározó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2017.02.22 00:10

Az Időkép előrejelzései már a múlt héten is gyengék voltak: sokkal később jött az enyhülés, mint ahogyan jósolták, napokig ködös, hideg idő volt.

Azon ne csodálkozzunk, ha március első felében vacak idő van, ez általában így szokott lenni, majd csak Sándor, József, Benedek hozzák a meleget.

Örüljünk, ha Jégtörő Mátyás nem hoz hideget, hiszen jeget már csak a Balatonon találhat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2017.02.21 21:23

Egy hétre nem tudnak jósolni, lásd az előző és következő hétvégi időjárást...
Mari néni a falu végén a fájós derekával kb, ekkora találati arányt tudhat magának. .. :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html