Kiadták a figyelmeztetést: sarkvidéki levegő közelít

Ismét sarkvidéki levegő közelít a közép-európai térség felé - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökön a Facebook-oldalán.
Domokos Erika, 2018. november 22. csütörtök, 10:55
Fotó: Pixabay

A jövő hét első napjaiban észak, északkelet felől több hullámban árasztja el Közép-Európát és a mediterrán térség középső és keleti részét a sarkvidéki eredetű fagyos levegő.

A hideg és meleg nedves levegő határán mediterrán ciklonok alakulnak ki, amelyek pályája érintheti Magyarországot is eleinte esőt, majd vegyes halmazállapotú csapadékot okozva - írta a meteorológiai szolgálatra hivatkozva az MTI. A csapadék mennyisége és halmazállapota most még nagyon bizonytalan.

A jelenlegi országos előrejelzés szerint a jövő héten a leghidegebb órákban ismét várhatók mínuszok, s néhol napközben is csak plusz 1 Celsius-fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan borult, párás időre kell számítani többfelé esővel, szitálással - írta a OMSZ. Számottevő mennyiségű csapadék elsősorban a Dunától keletre valószínű. A köd a Dunántúlon helyenként tartósan is megmaradhat. A déli tájakon helyenként megélénkül a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére 3, 7 fokra hűl le a levegő.

HOZZÁSZÓLÁSOK