Kiadták a riasztást Magyarország nagy részére

A csapadékos, szeles időt okozó ciklon eltávolodott tőlünk, kedden már a nyugatról benyúló anticiklon határozza meg időjárásunkat. Kedden csapadék már nem valószínű, javarészt napsütés várható, ámde viharos erejű szél érkezhet az ország számos pontján. Szerdától változékony időre számíthatunk - olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján.
K. Kiss Gergely, 2017. október 24. kedd, 10:39
Fotó: Stocksnap

Kedden északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, a változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Napközben csapadék már nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között várható. Késő estére 3, 10 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ kedden 15 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést a viharos széllökések miatt. A Dunántúlon - legfőképp a nyugati, délnyugati részein - helyenként a szelet viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik. Északkeleten, illetve az Alföldön is kialakulhat viharos (60-75 km/h) széllökés északi, északkeleti irányból.

Szerda reggelig többnyire derült vagy kissé felhős lesz az ég, de hajnaltól északnyugat felől elkezdődik a felhőzet növekedése. A szélvédett tájakon köd képződik. Az északi szél kezdetben a Tiszántúlon erős lesz, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +6 fok között alakul, sokfelé lehet talajmenti fagyra számítani.

Szerdán napközben eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd megvastagszik a felhőzet. Az Északi-középhegység térségében kisebb esőre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, több helyen talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. (Visszatért a szmogriadó)

A nyitókép forrása: StockSnap

HOZZÁSZÓLÁSOK