Kiálltak a helyi, magyar termékek mellett

Az agrártárca minden erejével és rendelkezésre álló forrással támogatja a helyi termékek előállítását és piacra jutását, valamint a magas szinten feldolgozott magyar termékek értékesítését - fejtette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a kilencedik kunadacsi Ispán Major Napok elnevezésű agrárfesztiválon pénteken.
MTI-Eco, 2012. augusztus 31. péntek, 14:35
Fotó: Napi.hu

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a megnyitót követően az MTI-vel közölte, a kétnapos rendezvény célja a helyben előállított termékek bemutatása, valamint az, hogy lehetőséget adjon a térség gazdálkodóinak a véleménycserére.

A közlemény szerint Fazekas Sándor üdvözlő beszédében hangsúlyozta: a kormány és a gazdatársadalom együttműködésének köszönhetően éled újra a magyar vidék.

Kunadacson évek óta küzdenek azért az ős- és a kistermelők, valamint a családi gazdálkodók, hogy érvényesülni tudjanak a piacon termékeikkel. A kétnapos agrártalálkozón szakmai előadások keretében az alternatív jövedelmet biztosító tevékenységekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK