Idén áprilisban az ipari termelés volumene 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlan indexszel. 2016 első négy hónapjában a termelés 1,5 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

Az Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az államháztartás központi alrendszerének 2016. június végi helyzetéről ad ki gyorstájékoztatót. Az államháztartás központi alrendszerének hiánya - másfél évtizedes távlatban - rekord alacsony szinten, 13,2 milliárd forintra teljesült 2016. május végén. Az idei év első öt hónapját a központi költségvetés 98,9 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 48,9 milliárd forintos, míg az elkülönített állami pénzalapok 36,8 milliárd forintos szufficittel zárták. Csak a májusi adatokat tekintve az államháztartás központi alrendszere esetén 131,7 milliárd forintos többlet volt látható.

A Magyar Nemzeti Bank június 7-én teszi közzé nemzetközi tartalékainak májusi végleges és júniusi előzetes adatait. Az áprilisi 1,1 milliárd euró után májusban, az előzetes adatok alapján további közel 1 milliárd euróval estek a jegybank nemzetközi tartalékai. Ezzel a tartalékok szintje 25,5 milliárd euró alá bukott, ami 2009 februárja óta a legalacsonyabb.

Az Államadósság Kezelő Központ szintén csütörtökön tartja a 2019/C jelű államkötvény aukcióját 20 milliárd forint, a 2021/B jelű államkötvény aukcióját 15 milliárd forint, illetve a 2027/A államkötvény aukcióját 12 milliárd forint tervezett mennyiségben.