Nap közben a pozsonyi EU-csúcsról kiszivárgó hírek adhatnak impulzusokat a piacoknak.

Délután két amerikai makroadat jön: 14.30-kor a augusztusi infláció, 16 órakor a szeptemberi michigani fogyasztói bizalmi indexet közlik. Az inflációs várakozás 0,1 százalék a fogyasztói bizalmi index pedig az előző havi 89,8 százalékról 91 százalékra nőhet a várakozások szerint.

A Standard & Poor's pénteken vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot. A cég várhatóan péntek este, az európai piaci zárások után jelenti be döntését Londonban. A Standard & Poor's előzőleg március 18-án vizsgálta Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósságának "BB plusz/B" szintű besorolását, amelyet akkor változatlan stabil kilátással megerősített.

Az S&P tavaly márciusban emelte "BB"-ről a jelenlegi "BB plusz"-ra a hosszú lejáratú magyar deviza-államadósság besorolásait, a hitelminősítői gyakorlatban viszonylag szokatlan módon anélkül, hogy előzetesen pozitívra javította volna a kilátást, amely azóta is stabil. Londoni elemzői várakozások szerint a Standard & Poor's egyelőre valószínűleg nem emeli Magyarország besorolását.