BUX

Kiderül, mennyit keresnek a magyarok

A KSH pénteken közzéteszi a keresetek 2016 januári alakulását. Kiderül az is, hogyan alakult az USA fogyasztóinak hangulata.

Napi.hu, 2016. március 17. csütörtök, 19:53

Tavaly decemberben 5,7, a 2015-ös év átlagában 4,2 százalékkal nőttek a magyar átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest. Az év utolsó hónapjában 6, az egész évben pedig 4,5 százalékos volt az emelkedés: a bruttó átlagbér 247 800 forintot tett ki. Idén újra erős, akár 5 százalékot meghaladó nettó bérnövekedésre számítanak az elemzők.

Szintén holnap teszi közzé a KSH, a kereskedelmi szálláshelyek forgalmát számba vevő januári adatokat. 2015. decemberében a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért vendégforgalma összességében 1,3 százalékkal bővült. A tavalyi év egészét nézve a szálláshelyek 5,4 százalékkal több, összesen 25 millió 765 ezer vendégéjszakát regisztráltak.

Németországban holnap reggel teszik közzé, az infláció alakulását is előrejelző február havi termelői árindexet. Európa legerősebb gazdaságában a termelői árak januárban 0,7 százalékkal estek vissza.

Az Egyesült Államokban délután teszi közzé a Michigan Egyetem havi fogyasztói bizalmi indexét. Az intézmény márciusra javulást vár az amerikai fogyasztó hangulatban: előzetesen 92,2 pontra becsülte a márciusi jelzőszám nagyságát, a februári  91,7 után.