Kiderült - Ez a magyar fociőrület titka

A magyar társadalom ki van éhezve a sikerre, a magyar labdarúgó-válogatott Európa Bajnokságon való szereplése legalább közösségi szinten biztosítja a pozitív élményt - mondta Csepeli György szociálpszichológus a Népszava pénteki számában megjelent interjúban.
MTI, 2016. július 1. péntek, 07:42
Fotó: Napi.hu

A szociálpszichológus szerint a sport, ha tényleg sikeresen művelik, nemzetgazdasági tényező is lehet. Nincs sok terület, amiben a magyarok versenyképesek. A futball egyike lehet a gazdaságilag is sikeres területeknek, ha olyanok a vezetők, mint Bernd Storck - közölte.

Csepeli György úgy fogalmazott: változás csak akkor lehetséges, ha vannak, akik tudják, hogy mit kell változtatni, s képesek tömegeket maguk mellé állítani. Hiába kovácsolunk terveket az egészségbiztosításról, az életbarát iskoláról, a társadalmi egyenlőségről, ha nincs meg a kritikus tömeg, mely kiállna az igazunkért. Az Eb sikere arra tanít, hogy van eszköz az azonosulás felkeltésére - fogalmazott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.07.01 08:58

Csepeli okos fiú, most is nagyon távolságtartóan nyilatkozott.
Nem a mostani focieredményről - amely, ahogyan itt szokták írni az alacsony bázishoz képest jelent előrelépést -, hanem a potenciálról.
A szövegben ott a kritika: általánosan sikertelenek vagyunk, gazdaságilag elmaradottak, ezért az olyan szociálpszichológiailag értékelhető események, mint egy focidili ki tudják ebből a sivatagból ("...kovácsolunk terveket az egészségbiztosításról, az életbarát iskoláról, a társadalmi egyenlőségről...) az embereket.
Azt már nem teszi hozzá - vagy ha elmondta, itt kimaradt , hogy ez azért délibáb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html