Megújult a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, 300 milliárd forintos keretösszegű Kisfaludy turisztikai program honlapja, amelyen így az eddiginél is nehezebben követhető a kiosztott állami pénzek sorsa - írja a 24.hu. Az új oldalon már csupán évenkénti bontásban, ömlesztett formában találhatók meg a vissza nem térítendő támogatások nyertesei.

Az eddigiekkel ellentétben nem követhető nyomon, hogy a közpénzek kedvezményezettjei melyik pályázati kiírásra jelentkeztek, egyáltalán pályázaton nyerték-e a támogatást vagy egyedi döntéssel. A panzió- és strandkorszerűsítésekre elnyert összegek ugyanabban a nyilvántartásban szerepelnek, mint a kikötőfejlesztések.

Ugyanakkor az idei táblázatból kimaradtak a májusban kiosztott 83 milliárd forintos szállodafejlesztési támogatás nyertesei, így például Mészáros Lőrinc 17,7 milliárddal megtámogatott vidéki Hunguest-szállói, valamint a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető kft. nyolcmilliárdos tihanyi hotelépítése.

A közzétett listákban szerepelnek viszont azok a fű alatti kifizetések, amelyeket MTÜ ad hoc döntések alapján osztogat. Százmilliós, sőt mint mostanra látszik, akár milliárdos összegekről van szó. A Kisfaludy-program frissített honlapja alapján több kedvezményezett már hozzájutott a támogatáshoz. Így Felcsút, Orbán Viktor miniszterelnök faluja is megkapta a remélt csaknem másfél milliárd forintot.