Az Országgyűlés elnöke az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vett részt Nur-Szultanban, hazafelé tartva viszont Varsóban megszakították az utat, mert Kövér rosszul lett. Kövér - aki szlovák kollégájával, Andrej Dankóval együtt utazott - a bumm.sk információi szerint összeesett a repülőn, így nem csoda, hogy a lehető leghamarabb landoltak.

Egy neve elhallgatását kérő bennfentes szerint rosszat ehetett Kövér Kazahsztánban, de még nem tudják pontosan, hogy mit. Mindenki megijedt, ezért szálltak le Varsóban. Akkor még nem voltak biztosak abban, hogy mi a baj, s ki akarták zárni, hogy van-e valami az erős gyomorrontáson kívül. Miután megállapították, hogy csak a gyomra rossz a politikusnak, folytatták az útjukat, de nem Pozsonyba, hanem Kövér kedvéért Budapestre - mondta a lapnak.

Az Airbus A319-en tartózkodott Samuel Migal, a szlovák TV JOJ riportere, aki a fedélzeten szintén azt a tájékoztatást kapta, hogy valamilyen étel okozta Kövér rosszullétét. Kicsit drámainak tűnt a helyzet. A varsói orvosi vizsgálat mintegy 45 percig tartott, ezután a magyar házelnök visszatért a gépre, és folytattuk az utat Budapestre.