Kiderült, mikor lesz a Kutatók éjszakája

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók éjszakáját - adta hírül az MTI a szervezőkre hivatkozva.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 13. vasárnap, 11:37
Fotó: Napi.hu

Idén a koronavírus-járvány felülírta a szokásokat, ezért az Európai Bizottság illetékesei úgy döntöttek, hogy a megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-én és 28-án lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. .

A szervezők remélik, hogy a késő őszi időpontig a járványhelyzet lehetővé teszi és az összes tervezett rendezvényt meg lehet tartani, ugyanakkor a részt vevő intézmények - egyetem, kutatóintézet, laboratórium, múzeum, középiskola és sok más - arra is felkészülnek, hogy a világhálón keresztül nyújtsanak élményt a sok ezer érdeklődőnek.

A Kutatók éjszakáján immár 14 éve szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül ismerkedhet minden korosztály a tudományos kutatás számos új eredményével és módszereivel. Az Európai Bizottság által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.13 12:55

A rejtett tartalékok egy része minden nap megrendezi a kutatók éjszakáját. :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html