Idén 28 milliárdnyi vállalati támogatást osztott szét a Pénzügyminisztérium, a legtöbb pénzt, 13,8 milliárd forintot a PM-TÉR6 Kft., azaz saját projektcége kapta - írja a Népszava. Ez a vállalat felel a budai várban található volt királyi Pénzügyminisztérium átalakításáért és felújításáért. Ha elkészül az épület, ide költözik a PM apparátusának fele. Az átalakítás költsége 50 milliárd forint, ami megközelíti a Kőröshegyi autópálya-völgyhíd árát.

A piaci tevékenységet végző vállalkozások közül a legnagyobb támogatást, közel 2,5 milliárd forintot a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági (TM) Zrt. kapta, a PM által közreadott adatok szerint "feldolgozóipari komplexum felújításra". A cég tulajdonosa Horváth László, aki az első Orbán-kormány idején, 1998-ban a Kazah Köztársaság tiszteletbeli konzulja lett, és fenntartotta Karcagon a Kazah Köztársaság Konzulátusát. Emellett pont jókor szállt be az online-pénztárgép bizniszbe is.

Több mint 2 milliárd forint támogatást kapott még az ócsai MPF-FÉG Kft. "automatizált festő és ponthegesztő üzemegység létrehozásának támogatása a versenyképesség növelése és új piacok megnyitása céljából". A cég Felcsuti Zsolt érdekeltségéhez, az MPF-csoporthoz tartozik, Felcsuti vagyonát A 100 leggazdagabb kiadvány 160 milliárd forintra becsülte, amivel a hetedik helyen végzett a milliárdosok listáján.

A milliárdos támogatási listára még két csomagolóüzem került fel. Az egyik a Neopac Kft., amely kerek egymilliárdot kapott a PM támogatási listája alapján "tubusgyártó sor kapacitásbővítésének támogatására". A vállalat a svájci Hoffmann Neopac AG tulajdonában áll. A másik a Hell Energy Kft., amely a külügyminisztériumtól 2016-ban hétmilliárd forintot kapott.