Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kelet-európai-síkság (azaz Ukrajna és Oroszország európai részének egy része) felett lévő anticiklon peremén keleti, északkeleti áramlással hideg levegő érkezik térségünkbe. Az itt lévő enyhébb és nedvesebb levegőt emelkedésre készteti, emiatt többfelé alakul ki eső. Ahogy egyre nagyobb területet ér el a hideg, úgy változik a csapadék halmazállapota havas esőre, majd havazásra.

Ugyanakkor a hideg levegő szárazabb is, ezért a legkevesebb csapadék ott lesz, ahova legelőbb elér, vagyis az ország északkeleti részén.

A legtöbb csapadék pedig hozzávetőlegesen a Szombathely-Békéscsaba vonalban valószínű. (Érdekesség a globális időjárásról.)

Ennek zöme szombaton, akkor is eső formájában érkezik majd. Vasárnapra már mindenhol olyan hideg lesz felettünk a légkör, hogy havazás lesz a jellemző, de ekkor már jelentősen csökken a csapadék is - írja az OMSZ.

Forrás: OMSZ

A hőmérséklet csúcsértéke szombaton 1 és 6 fok között változik, vasárnap hajnalra pedig -5 és 0 fok közé hűl le a levegő. Azokban északkeleten már csökken a felhőzet, szárazabb a levegő, ott helyenként -9, -8 fokra is süllyedhet a hőmérséklet. Vasárnap délután 0, +4 fok valószínű, vagyis a legtöbb helyen olvadni fog a frissen leesett hó.