Kiderült ki váltja Rogán Antalt

Sokáig kérdéses volt, hogy kire cserélik le a kabinetminisztert.
Szabó Dániel, 2017. december 16. szombat, 14:04
Fotó: MTI Fotó

Hollik István lesz Budapest belvárosában, Rogán Antal jelenlegi körzetében a kormánypártok jelöltje, mondta el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a kormánypárt országos választmányának szombati budapesti ülésén - írja az Index.

Még több választási körzetben nem ismert, hogy a Fidesz és a KDNP mely jelölteket indítja, de azt régebb óta lehetett tudni, hogy Rogán Antalt nem indítják jövőre a budapesti belvárosban. A most a helyén induló Hollik István 2015 óta országgyűlési képviselő, akkor nem választáson szerzett mandátumot, hanem Papcsák Ferenc helyét vette át. Előtte a politikus az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt, korábban pedig az Echo tévénél dolgozott újságíróként.

Hollik a körzetben Juhász Péterrel, az Együtt elnökével, valamint Fekete-Győr Andrással, a Momentum vezetőjével kell, hogy megkűzdjön a választók bizalmáért.

Semjén Zsolt az Index szerint azt is bejelentette, hogy Süli János, a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a KDNP színeiben indul a parlamenti választásokon.

Rogán Antal életében nemcsak az az egyetlen változás jöhet, hogy pártja nem őt indítja az V. kerületben: sajtóhírek szerint, ha az jövő tavaszi választásokon ismét a Fidesz-KDNP győzne, akkor átalakítják a kormányt. Matolcsy György MNB-elnök visszatérne a nemzetgazdasági-és stratégiai miniszteri posztra, helyette Rogán Antal lenne az új jegybankelnök.

A címlapkép forrása: MTI Fotó/Kovács Attila.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2017.12.17 10:21

Börtönbe megy nemzetárulásért?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bene Tleilax, 2017.12.16 15:09

arogán-hollik, eltolcsi-arogán, trágyát trágyára, sz@rt sz@rra!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html