Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfő reggel lezárták Nagykovácsi utcát a Szép Juhászné út és a Hűvösvölgyi út között egy baleset miatt. A bajt tetézte, hogy ekkor esett le a szezon első komolyabb hómennyisége.

A Napi.hu egyik - a dugóban ragadt - olvasója a helyszínen azt hallotta, a káoszt növeli hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. hókotrói nem tudnak eljutni a cég Nagykovácsi utcában lévő telephelyére, hogy feltöltsék tartályaikat síkosításgátló anyaggal.

Ezt lapunknak megerősítette Király András, a HVDSZ 2000 szakszervezet FKF Zrt. alapszervezetének elnöke, hozzátéve, hogy a síkosságmentesítési munka egészen addig a tervezett ütemben halad, amíg a forgalom nem érte el a kritikus szintet. Bár a rendőrség mindent megtett annak érdekében, hogy a hókotrók haladását a nagy forgalomban biztosítsa, egy idő után az autósok annyira nem voltak partnerek ebben, hogy több jármű nem jutott el az FKF telephelyére, vagy ha eljutott és fel tudta tölteni a tartályát, a város felé bent ragadt a dugóban.

Király András szerint sok autós nem méri fel, hogy ha nem biztosítják a hókotrók szabad útját akkor ezzel saját előrehaladásukat is gátolják. Bécsben például a hókotrók előrejutását a mentőkhöz, tűzoltókhoz hasonló módon próbálják segíteni.

Lapunk megkereste az FKF-et is az ügyben, amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester azt írta a Facebookon, hogy bár 70 munkagép dolgozik Budapesten, a szükséges 300-400 hómunkás helyett csak 216-an jelentkeztek. Erre próbálnak megoldást találni. A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd.