Kiderült, kik lesznek az új miniszterelnöki megbízottak

Egyelőre 11 miniszterelnöki megbízott neve szerepel a Kormany.hu oldalon, valamennyiük megbízatása május 18-tól érvényes. A miniszterelnöki biztosok személyéről ugyanakkor még csak Balog Zoltán kapcsán van információ.
K. Kiss Gergely, 2018. június 2. szombat, 16:04
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Az Infóstart.hu egybegyűjtötte, hogy ki dolgozik majd miniszterelnöki megbízottként dolgozik az új ciklusban.

 • Bakondi György, feladata: belbiztonsági kérdésekben történő személyes szaktanácsadás nyújtása.
 • Félegyházy-Megyesy, feladata: a nyugati magyarság, NGO/jótékonysági szervezetek nemzetközi kapcsolatai és működései, az észak-amerikai kapcsolatok és az ezekre vonatkozó média/PR kérdések körében szaktanácsadás nyújtása.
 • Klinghammer István, feladata: a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetése.
 • Szili Katalin, feladata: személyes közreműködés a határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban.
 • Hegedüs Zsuzsanna Gabriella, feladata: a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben szaktanácsadás nyújtása.
 • Kerényi Imre, feladata: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzése.
 • Kovács Miklós, feladata: az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben személyes tanácsadás nyújtása.
 • Nagy István, feladata: a hazai gazdaság mozgásterének bővítése és versenyképességének erősítése témakörben szaktanácsadás.
 • Nyitrai Zsolt, feladata: stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolása érdekében nyújtandó személyes szaktanácsadás.
 • Szőcs Géza, feladata: személyes szaktanácsadás kulturális kérdések körében.
 • Tellér Gyula, feladata: szaktanácsadás a kormánypolitika társadalomelméleti hátterével, valamint a hazai és nemzetközi politikai folyamatok történeti és aktuálpolitikai vetületével kapcsolatos kérdéskörökben.

A kormánybiztosoknál egyelőre öt név szerepel

 • Andy Vajna filmügyi biztosé,
 • a Budapestért és az agglomerációért felelős Fürjes Balázsé,
 • a modern falvak programot koordináló Gyopáros Alpáré,
 • az egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjával Seszták Miklósé,
 • valamint az aktív Magyarországért felelős Révész Máriuszé.

Friss hír, hogy romaügyekért felelős miniszterelnöki biztossá Balog Zoltán nevezik ki.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ilsi, 2018.06.03 06:06

Szaporodnak, mint az államtitkárok. FÖLTÁRTÁK A KÉSŐ MODERNKORI ORBÁN-DINASZTIA LEGNAGYOBB KIRÁLYSÍRJÁT! -A régészeknek sikerült leásni i.u.-i harmadik évezred rétegeihez, de a csontok mellett csak ?stadion?-romokat, meg kisvasút-darabokat találtak. Az Acta Archeologus-ban ezt a cikket tették közzé: Szenzációs lelet a Kárpát medencében: egy új, eddig nem ismert emberi rassz került felszínre, a homo futballicus. Nagy, kockás feje volt, kisvasúton utazgatott egyik amfitátrumtól a másikig, főleg szotyolával táplálkozott, de olykor nem riadt vissza fajtársai elfogyasztásától sem.
-Rendőröket hoztak fejkendős, csángó asszonyokra a Hősök terén. -Do you speak english?- kérdezte az őrs. -Ámász tá a búspácsábá!- válaszolt a néne.
-Népmese: A miniszter legkisebb fia bement az SZTK-ba, ultrahang-időpontot kérni. -Jőjjön be karácsony előtt, akkor adjuk az időpontokat húsvét utánra. -Dehát addigra földobom a talpam! -Na látja, erről van szó!
-Juncker harmadszor is nyakon vágta Orbánt. -Dehát már kaptam kettőt! -Három a magyaré!
-Összekeverte: Putyinnak kezet csókolt, Merkelt hátba veregette.
-2030-ra mindenki, aki megöregszik ? ígérte, - kap két szüzet az ágyába. Egyet jobbról, egyet balról.
-URBI ET ORBI: A pápa legújabb enciklikájában elismerte, hogy csak két úr (úr-bi) van e világon: ő és Orbi. De hozzáfűzte, kettejük közül csak ő vállalja, hogy ora et labora.
-Migránscsapat közeledik! - riadóztatta az őrszem a határvédelmet. -De főnök, ezek csak a kínai munkások, akik a Belgrád-Budapest vasutat építik!
-Alakulnak 2024-es magyar olimpia sportszámai:
*Hátrafelényilazás-szembeköpködés,
Ősi magyar műfaj, csak mi tudjuk. (De már terjed.)
*Pártosztódás
Szintén magyar unikum. Egységnyi idő alatt egy párt hány pártra képes osztódni?
*Egészbanklopás
A bankrablás überelt formája, híres magyar műfaj. Nagy reménységeink, Princz és Kulcsár már bizonyítottak, a Buda-Cash és a Questor kemény edzésben van.
*Cégeladás
Rekordtartónk Schlecht Csaba (14 cég/24 óra).
*Pénzfilmezés
A filmpénzelés fordítottja. A pénzt filmre veszik, mielőtt végleg eltűnne.
-A FIFA bevallotta: 20 éve már, hogy csak virtuális meccseket közvetít. Az ?élőadás? ideje alatt a játékosok a Bahamákon jeges italokat szopogatnak.
-A következő olimpián már csak robotok vesznek részt: távolugrásban kengurú-robotok, futásban strucc-robotok, magasugrásban pedig műbolhák versenyeznek.
-Reggel magam helyett beküldtem a robotomat a munkahelyemre, délben a villanykútra irányítottam, este pedig beparancsoltam a feleségemhez.
-Kiugrottam, hogy megpofozzam az engem megelőző autóst ? de az autóban nem ült senki.
-Azt álmodtam, hogy a Mátrix-ben vagyok, odaszaladtam egy utcai telefonhoz, hogy kilépjek - de szét volt verve.
-Menjen a pokolba! - mondta az osztrák főnököm Bécsben.
Hát hazajöttem.
-A LEGVIDÁMABB BARAKK 2. évad, 1. rész.
-Jaj, ez a sok marha nép itt az uszodában, lehetne, aranyhalacskám, hogy csak egyedül legyek a medencében? -Lehet. -Jaj, de egyedül érzem itt magam, társaságra vágyom, emberekre! - Eldöntöd végre, mit is akarsz, te vízi bivaly?
-Mindig a leghosszabb sorba állj, mert az lesz a leggyorsabb.
-Bármit választasz, mindig a másik megoldás tűnik majd jobbnak.
-Ha nem volna internet, hová írnám föl, hogy ne legyen internet?
-Elvettem egy szexbombát, de akkorát robbant, hogy levitte a fejem.
-Volt már fasiszta férjem, meg marxista is ? de egyik sem akarta levinni a szemetet. (Egy asszony).
-Mikor leszel már kész? Kopogott türelmetlenül a feleségem a fürdőszoba-ajtón. Mikor kijöttem, végignézett rajtam: -Ez neked fürdés?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html