Kiderült, mennyi adókedvezményt adott a kormány a multiknak

A kormány összesen 80 milliárd forint értékben biztosított adókedvezményt "kedvenc multinacionális cégeinek" 2012-2014 között - mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 13. vasárnap, 13:12
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök "ordas nagyot lódított", amikor Tusványoson azt mondta, a kabinet a nagy multiellenes harcban elvett profitból támogatja a családokat, szerinte ugyanis ennek az ellenkezője az igaz - írta az MTI.

Kiemelte, a kormány mindent megtett hogy eltitkolja a nemzetközi nagyvállalatoknak biztosított adókedvezmények adatait, az LMP azonban hároméves pereskedés után meg tudta szerezni a 2012-2014 közötti adatokat.

Ez alapján a legnagyobb adókedvezményt, 40 milliárd forintot az Audi kapta az említett időszakban, ezt követi a Hankook több mint 17 milliárd forinttal, a Hamburger Hungária erőmű 9 milliárd forinttal és a Bridgestone 6,6 milliárd forinttal.

A szóvivő emellett szólt arról is, hogy a kormány további 140 milliárd forint értékben adott különböző beruházási támogatásokat, az Audinak például négy alkalommal 23 milliárd forint értékben.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2017.08.13 23:24

A mediaban habzo szajjal szidjak a multikat, mikozben a hatterben kitomik oket. Ez a fidesz. Bort iszik, vizet predikal, a sok hulye fidiota meg tapsol nekik :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marzipan, 2017.08.13 14:38

Gondolom, a támogatás fejében a multik meg szépen tejelnek a felcsúti akadémiának.
Újabb példa arra, hogy a közpénz hogyan veszíti el közpénz jellegét és vándorol magánzsebekbe.
Törvényesített korrupció
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html