Miközben Olaszországban nemrég tették közzé a futballisták bérlistáját, Magyarországon csak két klub adott tájékoztatást a Magyar Nemzetnek arról, mennyit keresnek játékosai. Ebből kiderült, hogy az alsó határ havi 1000 euró, a felső 25 ezer euró.

Az utóbbi közel nyolcmillió forint, miközben a magyar átlagbér jelenleg havi bruttó 262 ezer forint. A focisták azzal indokolják 20-30-szoros különbséget, hogy "szakmájukban" 35-40 éves korukig kell megkeresni azt, ami egész életükre elég, amire a szurkoló azt mondja, hogy ebben a korban még simán el lehet helyezkedni más munkakörben.

A Honvédnál 1000-5000 euró a játékosok alapja, amelyre ugyanekkora pénzt lehet begyűjteni prémiumból. Efelett, 10 és 25 ezer euró között már csupán tucatnyi focista keres. Konkrétabbat azért nem mondanak, mert Magyarországon nem nyilvános a labdarúgók keresete, ezért más egyesületek semmi sem mondanak erről.

Angyalföldön a futballisták átlagosan 4-5 ezer eurót vihetnek haza havonta. Szakmai körökben az a hír járja, hogy az NB II-ben jegyzett Felcsútnál egyesek jobban keresnek, mint egyes jól fizetett NB I-es játékosok.