A népszavazással kapcsolatos úgynevezett konzultáció összesen 875 millió forintba került - derült ki a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére a Miniszterelnöki Kabinetirodától megkapott adatokból. Ebből 672 millió ment el a miniszterelnöki levelek kiküldésére.

A kormány a magyarországi szavazóknak 8,1 millió nemzeti konzultációs levelet küldött ki, további félmilliót pedig külföldi lakcímeken nyilvántartott voksolóknak postáztak. Ezeken kívüli 4,2 millió háztartásba juttattak el kék színű "tájékoztató" füzetet. Ez összesen 165 millió forintot vitt el az adófizetők pénzéből.

A napilap megállapítja, hogy a Harangozó Tamás MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda több mint félmilliárd forinttal kisebb összeget jelölt meg konzultációs költségként. Ezt azzal magyarázták, hogy a képviselő kérdése más volt, mint a Magyar Nemzeté.

A lap emlékeztet arra, hogy becslések szerint a népszavazási kampány 12-13 milliárd forintba került (ebből már felépíthető egy focistadion - a szerk.). Arra egyelőre nincs válasz, hogy a referendum után indult utókampány mennyit vitt el.