Kiderült, miért nem válaszolhatnak a kórházigazgatók az újságíróknak

Egyszerűen a nyilatkozattételi rend miatt nem válaszolhatnak a sajtónak a kórházigazgatók, a nyilatkozatok engedélyezése semmilyen üggyel nem hozható összefüggésbe - válaszolta írásbeli képviselői kérdésre Rétvári Bence, az emberi erőforrás minisztérium parlamenti államtitkára - szúrta ki a 444.hu.
Napi.hu, 2017. január 2. hétfő, 18:54
Fotó: Napi.hu

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője írásbeli kérdésben firtatta, miért kell minisztériumi engedély a kórházak vezetőinek ahhoz, hogy újságíróknak nyilatkozzanak. Szabó szerint ez a gyakorlat a pártállami időket idézi, és egyetlen célja, hogy a kormány eltitkolhassa, milyen katasztrofális a helyzet a magyar egészségügyben - írja a portál.

Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter nevében Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára válaszolt. Levelében azt írta, a kórházakéhoz hasonló nyilatkozattételi rend szinte minden nagy állami intézményben működik, a kórházigazgatók nyilatkozatainak engedélyezése pedig semmilyen üggyel nem hozható összefüggésbe.

Mint azt lapunk elsőként megírta, szigorú nyilatkozási tilalom köti a kórházigazgatókat, aki mégis beszélni mer a sajtónak, írásbeli figyelmeztetésre számíthat.

HOZZÁSZÓLÁSOK