Még mindig a hűvösebb légtömegek dominálnak, így a következő napokban is marad a szokásosnál kissé hűvösebb, kora tavaszi idő, de egy lassú, fokozatos enyhülés veszi kezdetét.

Csütörtök estig délkelet felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék nem várható. Az északkeleti szél éjszakára mindenütt mérséklődik. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő, de Szabolcsban ennél hidegebb is lehet.

Péntekre virradó éjszaka délkelet felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, reggelre csak körülbelül a Zalaegerszeg-Vác-Miskolc vonaltól északra lehetnek kevésbé felhős területek. Hajnalban, kora reggel a déli határvidéken hószállingózás, gyenge havazás esetleg előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között valószínű, de az éjszaka első felében a vastagabb hóval borított, még kevésbé felhős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagyobb részén felhős vagy erősen felhős lesz az ég, de a főváros környékén és az Északi-középhegység területén kevesebb lesz a felhő, és ezeken a tájakon akár több órára is kisüthet a nap. Délkeleten hószállingózás, gyenge havazás, esetleg gyenge havas eső is lehet, másutt nem várható csapadék. Az északi szél napközben a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között valószínű, de az éjszaka első felében a vastagabb hóval borított, még kevésbé felhős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, de 5 fok alatti értékek csak délkeleten lehetnek.

Szombat éjszaka többnyire kevés lesz a felhő, napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a hóval borított északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Vasárnap éjszaka többnyire gyengén vagy közepesen, napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Olvassa el a 30 napos előrejelzést is!

A kép forrása: Napi.hu