Nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszt kapott a Várnegyedben álló Országos Villamos Teherelosztó épületének felújítása és átalakítása. A Nándor utca 5-7. szám alatti üvegpalotába megújulása után a Belügyminisztérium költözik - derül ki a november 11-i Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. Korábban arról volt szó, hogy a Belügyminisztérium egy az Országház utca - Úri utca közötti ingatlanegyüttesben kap helyet.

Az Urbanista blog felidézi, az Országos Levéltár melletti telken álló épületet Virág Csaba tervezte 1979-ben, a vári környezetbe került futurisztikus küllemű üveg épületet sokan kritizálták, nehezen fogadták el. A teherelosztó régóta kihasználatlan, a 2013-as felújítás elmaradt, és a Levéltár sem hasznosította végül az irodákat.

A Hauszmann-tervben kormány anélkül döntött a lebontása mellett, hogy új terv készült volna, mi álljon az épület helyén. A MÉSZ (Magyar Építőművészek Szövetsége) és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága kérték a kormányzati döntés felfüggesztését, de hónapokig nem lehetett hallani az ingatlan sorsáról egészen a november 11-i kormányrendeletig, amelyből kiderült, hogy a Belügyminisztérium kapja meg az épületet az átépítés után.

A volt teherelosztó ötszintes, emeletenként ezer négyzetméterrel, s szuper kilátással a Dunára és a Parlamentre.