Kiemelt beruházás lett a közlekedési múzeum

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az egykori Északi Járműjavító területén megvalósuló Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum építését, továbbá a Törekvés Művelődési Központ épületének a felújítását.
Németh Géza, 2020. május 7. csütörtök, 10:21
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottat jelölte ki.

A beruházással összefüggésben

 

  • építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni,
  • településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, valamint
  • településképi bejelentési eljárásnak nincs helye.

 

A közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidő - a környezetvédelmi és természetvédelmi szakhatóság eljárása kivételével, illetve ha jogszabály rövidebbet nem állapít meg, továbbá az előzetes vizsgálati eljárás és a környezeti hatásvizsgálati eljárás kivételével - 15 nap. A szakhatósági eljárásra vonatkozó ügyintézési határidő pedig - ha jogszabály rövidebbet nem állapít meg - 8 nap.

Ugyan ebben a közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely  a beruházás előkészítésére, valamint a tervezésre 5,7 milliárd forintot hagyott jóvá. Ennek az ütemezése a következő: 2021-ben 2,1 milliárd, 2022-ben 2,7 milliárd, 2023-ban pedig 900 millió forint.

Mint ismert, eredetileg a Városligetben épült volna fel a Közlekedési Múzeum.

HOZZÁSZÓLÁSOK