Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány rendelettel dönt a kiemelt nemzetgazdasági érdek fennállásáról. A kiemelt nemzetgazdasági érdeket azzal indokolja a javaslat, hogy fontos a kaszinók koncesszióba adásából befolyó költségvetési bevétel hosszabb távú tervezése. Csakhogy a portál szerint az innen befolyó költségvetési bevételek minimálisak.

Az új kaszinótulajdonos kiválasztása már akkor elkezdődik, amikor az előző koncessziós szerződés időtartamának még csak a fele telt el. Több érvényes ajánlat esetén az ágazati miniszter azzal a megbízható szerencsejáték-szervezővel köti meg a koncessziós szerződést, aki a legmagasabb összegű koncessziós díj megfizetését vállalja.

Eddig az tehetett ajánlatot, akinek nem volt 500 ezer forintot meghaladó adótartozása és legalább 10 éven keresztül folytatott szerencsejáték szervezésére irányuló tevékenységet Magyarországon. A jövőben az számít megbízhatónak a kormány szerint, akinek
egyik bankszámláján sem volt 10 millió forintot meghaladó azonnali beszedési megbízás az adóhatóság részéről és legalább 5 éven keresztül folytatott szerencsejáték szervezést.