Az NGM közleménye emlékeztet arra, hogy Magyarországon csak azok a befektetők kaphatnak kormányzati támogatást, amelyek hosszú távra terveznek, mivel a Kormány csak olyan beruházásokat preferál, amelyeknél a kedvezmények új munkahelyekkel, vagy az adóbevétel növekedése formájában belátható időn belül megtérül az állam számára is. A hatósági engedélyezési eljárások egyszerűsítésével és gyorsításával csökkennek a beruházás adminisztratív terhei, a gyorsított ügyintézés erősíti a közigazgatás szolgáltatási jellegét, amely ösztönzőleg hat a magyarországi befektetések növekedésére - teszi hozzá a tárca.

"A projekt maradéktalanul megfelel a kormány támogatásfilozófiai elveinek: a beruházás eredményeként közvetlenül 441 új munkahely létesül, míg közvetett munkahelyteremtő képességét körülbelül 350 főre becsülik. A magyar hozzáadott értékre és a magas export hányadra való tekintettel a gyors megtérülés biztosított" - áll a közleményben.

A projekt a 2010. júliusi magyar-kínai kormányfői találkozó keretében aláírt megállapodásban előirányzott beruházások egyike. Megvalósításával a beruházó egy évi 60 ezer tonna kapacitású citromsav-előállító üzemet létesít a Szolnoki Ipari Parkban, közel 28,5 milliárd forint értékben.