Nagy Anna elmondta, a beruházás közvetve 15 ezer, közvetlenül 1 800 munkahelyet hoz létre. A kiemeltté nyilvánítás elsősorban azt jelenti, hogy gyorsított ügyintézéssel, soron kívül lehet beszerezni az engedélyeket. A kiemelt beruházási státuszt a kabinet kizárólag a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő projektek esetében alkalmazza majd - hangsúlyozta.

A szóvivő tájékoztatott arról is, a kormány döntött a csaknem 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozásáról, amelynek elsődleges célja, hogy megvédje Magyarországot az előre nem látható külső események következményeitől. Ez azért fontos - folytatta -, hogy az idei költségvetést semmilyen körülmények között ne kelljen módosítani a későbbiekben. A részletekről itt olvashat. A kormány csak akkor használja fel a stabilitási alapot, ha a lehetséges kockázatok tényleges gondot okoznának, ellenkező esetben ez az összeg visszakerül a büdzsébe az év végén - tette hozzá Nagy Anna.

A kabinet döntött arról is, hogy Magyarország csatlakozik a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémiához - közölte a kormányszóvivő. Tájékoztatása szerint a reformprogramokról a kormány nem tárgyalt Siófokon.