A kétszeres aranyérmes paralimpikon a saját helyzetével elégedett, de sporttársaiéval nem. Sors Tamás újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy sporttársai nem tartják tisztességesnek, hogy különbség van az ép és sérült sportolók díjazása között. Hozzátette: rendszeresen beszél külföldi versenyzőkkel, és más országokban nincs különbség a különböző sportolók megítélésében.

Sors Tamás erről a Parlamentben beszélt, ahol átvehette a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét. Ezzel egy időben Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében 23 millió forintot ér a londoni paralimpián szerzett aranyérem.

Gömöri Zsolt hangsúlyozta: az elsődleges cél az volt, hogy a jutalmak összege ne legyen kevesebb a 2008-as, pekingi paralimpia díjazásánál, amikor az aranyért 20 millió járt. Most az arany 23, az ezüst 18, a bronz pedig 14 milliót ér, és az 1-8. helyezett kap pénzt. A nyári olimpián győztes ép versenyzők egyébként 35 millió forintot kapnak.

Sors Tamás arról is beszélt, jogos elvárás az is, hogy ne csak az olimpia előtti egy évben teremtsenek ideális feltételeket a felkészüléshez, hanem a teljes olimpiai ciklusban.

A paralimpikon hangsúlyozta, az sem megoldás, ha valamennyire emelik a nem ép versenyzők ösztöndíját, mert egy húszezer forintos támogatás általában 10 ezerrel emelkedhet. Szerinte ezzel nem járnak jobban, az lenne a szerencsés, ha igazságosan jutalmaznák a paralimpiai versenyzőket.