Kigyulladt egy orosz tengeralattjáró - odaveszett a legénység

Az orosz média jelentése szerint kigyulladt egy tengeralattjáró, és meghalt a tizennégy fős legénység. A védelmi minisztérium megerősítette a történteket - írja az Index.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. július 2. kedd, 16:35
Fotó: Pixabay

A Moscow Times szerint baleset még hétfőn történt, az RT pedig úgy tudja a tüzet sikerült megfékezni, és a legénység halálát füstmérgezés okozta - olvasható a portálon.

A hírek alapján a hadsereg részére mélytengeri küldetést teljesítő kutatótengeralattjárón történt a tragédia Oroszországtól északra, Murmanszk tartományban. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet vagy robbanást, de a tengeralattjárót az orosz hadsereg kikötőjébe, Szeveromorszkba vitték, és a történtek miatt hivatalos vizsgálat indult.

2000-ben már történt egy orosz tengeralattjáró-tragédia: a Kursz atomtengeralattjáró teljes legénysége, 118 ember veszett oda. A Kurszk a legfejlettebb orosz tengeralattjárók egyike volt: arra tervezték, hogy elbírjon egy amerikai repülőgép-hordozóval és annak teljes kíséretével.

Cikkünk folyamatosan frissül

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.07.23 10:43

Előbb a Kurszk, most ez. Ajaj.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html