Kiírtanának 1800 fát Kispesten

Kispesten a Határ út menti Kiserdő jelentős részének rovására négysávos út épülhet, a helyiek tiltakoznak - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2017. szeptember 13. szerda, 21:26
Fotó: Pixabay

Komoly ellentéteket szült a Határ út szélesítésének terve Kispesten - olvasható a portálon. A beruházásra azért kerülne sor, mert a kerület polgármestere szerint a jelenlegi Határ úton élők érdekei ezt diktálják, az elfogadhatatlan mértékű zaj- és légszennyezés csökkenteni kell.

Az útépítés az Átlátszó blog korábbi becslése szerint 1800 fa kivágásával járna, és a tervező becslései szerint is napi 27 000 újabb gépjárművel növelné a terület forgalmi terhelését. (Új autópálya épül)

A Kiserdő igen rossz állapotban van, ezt a helyiek is elismerik, ugyanakkor "rossz helyzetre rossz megoldást nem tudnak válaszként elfogadni". A Kiserdőt védő civilek legfontosabb kifogása, hogy a tanulmánytervi változatok mindegyike a ferencvárosi Kiserdőn át vezeti a tervezett utat. Az egész projekt egyébként a tervezett Galvani-híd, a XI. kerületet a IX. kerülettel összekötő fő közlekedési folyosó, egyik fontos eleme lenne.

A címlapkép illusztráció. Forrás: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK