Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 51 395 rendőrségi eljárás indult a kijárási korlátozások megszegése miatt - tudta meg a napilap az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A kijárási korlátozást március 28-tól rendelték el, amit vidéken május elején, Budapesten pedig 18-án oldottak fel, vagyis 52 nap alatt figyelmeztettek, bírságoltak vagy írtak feljelentést a rendőrök.

Az eljárások kevesebb mint fele (22,9 ezer ügy) Budapesthez, 28,5 ezer eset pedig a vidékhez kötődik. Vidéken több volt a súlyosabb szankció. A fővárosban az eljárások kétharmada csak figyelmeztetés volt, vidéken viszont az összes eset kicsit több mint harmadánál, 11,2 ezer alkalommal éltek a rendőrök a legenyhébb szankcióval. Budapesten 3790 személyt sújtottak helyszíni bírsággal és 3524 ügyben tettek feljelentést. Ehhez képest vidéken 9351 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 7975 szabálysértési feljelentést írtak, vagyis a vidéki eljárások több mint fele zárult komolyabb szankcióval.

Az ügyek közül több mint 24,6 ezer zárult végül feljelentéssel vagy helyszíni bírsággal. Azt az ORFK nem akarta elárulni, hogy összesen mennyi pénzt fizettek be eddig a szabálysértők, és mekkora bírságösszeg vár még befizetésre.