Korlátozó szabályok: újra megszólalt a miniszterelnök

Ha betartjuk a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat, és összefogunk, akkor "együtt ismét sikerülni fog" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban.
K. Kiss Gergely, 2020. november 10. kedd, 19:33
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

A parlament megadta a rendkívüli felhatalmazást, a rendeleteket megalkották, a korlátozó szabályok éjféltől életbe lépnek. "Arra kérem önöket, mindannyian tartsuk be őket, vigyázzunk egymásra, különösen is vigyázzunk a szüleinkre, a nagyszüleinkre, az idős és beteg honfitársainkra!" - mondta Orbán Viktor a rendeletek aláírása után.

Az Országgyűlés kedden meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet hatályát, miután megszavazta a járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt.

A kormányfő hétfőn közölte: csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedések számát, mert ha továbbra is ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel - idézi az MTI.

A korlátozó intézkedések között ismertette egyebek mellett az este 8 óra és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalmat, a digitális oktatás bevezetését nyolcadik osztály fölött, a gyülekezés és a rendezvények tilalmát, az éttermek bezárását és a sportrendezvények zárt kapussá tételét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.11.10 20:43

Ma kiderült, Orbán nem csak G., sumák is.
Eddig kussoltak arról, hogy közterületen is kötelező lesz a maszk, este meg sumákban, utólag bejelenti, hogy éjféltől utcán is kötelező.
-------------------
A kötelező maszkhasználatot a közterületeken is elő fogjuk írni ma éjféltől ? mondta Orbán Viktor.
https://index.hu/belfold/2020/11/10/orban_viktor_szigor_maszk_koronavirus/
----------------
És este már nem kijárási korlátozásról, hanem tilalomról beszélt. Pedig ezt eddig kerülte.
"Beszélt arról is, hogy a kijárási tilalmat el lehet és el kell rendelni, "
https://index.hu/belfold/2020/11/10/orban_viktor_szigor_maszk_koronavirus/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html