Kik jártak jól a nagy év végi osztogatással?

A kormány elköltötte a költségvetés általános tartalékát, ám még így is marad pénz, amelyből osztogathatnak. Az úszó-vb több mint hétmilliárd forintot kapott, amivel a rendezvény fél évvel a kezdete előtt közel négyszeresen lépi túl tervezett költségeit.
Napi.hu, 2016. december 1. csütörtök, 10:01
Fotó: Napi.hu

Elköltötte az általános kormányzati tartalékot a kormány - írta a Világgazdaság. A rendkívüli helyzetekre félretett pénzből a legérdekesebb tétel a vizes-vb-nek juttatott újabb 7,2 milliárd forint. Ezzel a rendezvény költségvetése az eredeti 25 milliárd forintos tervekhez képest immáron 97 milliárd forintnál tart - derül ki az Index számításaiból.

Az Eximbank tőkéjét 28,5 milliárd forinttal emelte meg a kormány az útfejlesztési keretből - folytatódik a Világgazdaság összegzése. A Váci Fejlesztő Központ létrehozására és a belügyi tárca igazgatási kiadásaira is jutott forrás, és kapott pénzt az Országos Széchenyi Könyvtár, illetve a Pesti Magyar Színház is. Ezzel a 100 milliárdos keret el is fogyott.

Ez azonban nem jelenti az osztogatás végét. Ha a kormány tudja tartani a hiánycélt, akkor más tartalékokat is felhasználhat. Ezek közé tartozik az Országvédelmi Alap, ahol a gazdasági napilap számításai szerint közel 50 milliárd forint várja, hogy elköltsék. Ebből a forrásból eddig 3,3 milliárd forint ment el a Sóstói Stadion fejlesztésére.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rohadtnarancs, 2016.12.01 10:13

Az Otto ,a Gyula, és a Mészáros, Garancsi meg a többiek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html