Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több változást is tervez az Emberi Erőforrások Minisztériumában Balog Zoltán tárcavezető, aki a következő Orbán-kormányban is helyén marad - mindezt maga a miniszter árulta el a HírTV-nek szerdán, mielőtt a kormányülésre a Parlamentbe érkezett volna.

"Jelentős változások lesznek. Lesz egy kontinuitás az államtitkári karban, de kell egy új csapat is" - fogalmazott Balog Zoltán.

Hoffmann Rózsa például nem köznevelési államtitkárként folytatja munkáját, hanem az oktatásügyben más feladatot kap - ezt viszont már Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője közölte a HírTV-vel.

"Hoffmann Rózsa más feladatot kap, de az oktatásügy területén marad" - jelezte Harrach Péter.

Arra, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is a kabinetben marad, Orbán Viktor miniszterelnök január végén tartott belügyminisztériumi értékelő beszéde alapján következtetett a sajtó. A kormányfő az új életpálya modell bevezetése kapcsán tért ki a tárcavezetők dicséretére.

"Ezeket persze a választások után meg fogjuk majd tenni, különösen, ha a gazdaságirányításunk, Varga Mihály miniszter úr legalább olyan jól teljesít, mint itt Önöknél a Belügyminisztérium" - mondta korábban a miniszterelnök.

Martonyi János külügyminiszter azonban nemrég az InfoRádiónak nyilatkozva jelentette be, hogy nem marad a külügyi tárca élén.

"Régóta eldöntött kérdés, hogy én a külügyminiszteri tevékenységemet ennek a kormánynak a megbízatása megszűnésével befejezem" - fogalmazott Martonyi János.

A külügyminiszter utódjáról, illetve a többi tárca vezetését érintő esetleges változásokról egyelőre csupán találgatások jelentek meg a sajtóban.