Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén immár hatéves díj azokat a nőket ismeri el és mutatja be, akiknek a munkája bár nélkülözhetetlen a társadalom számára, mégis a háttérben csekély anyagi és erkölcsi elismerés mellett teszik a dolgukat. Ez az egyetlen olyan hazai kezdeményezés, amely azért jött létre, hogy támogassa a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelését.

A Richter Aranyanyu Díjat eddig 37, klasszikus segítő szakmákban dolgozó, nélkülözhetetlen munkát végző, szinte ismeretlen nő kapta meg. Az elmúlt öt évben olyan, sokszor tabuként kezelt fontos területek is figyelmet kaptak a kezdeményezés által, mint a gyermekpszichiátria, a gyermekvédelem, a kórházpedagógia, a koraszülött-ellátás csakúgy, mint a magyarországi romák helyzete vagy éppen a droghelyzet.

Tavaly, a jubileumi ötödik év méltó megünnepléseként az alapítók új kategóriát hoztak létre, így orvosnők, pedagógusok és egészségügyi szakdolgozók mellett először a szociális területen dolgozó nőket is díjazták.

A Richter Aranyanyu Díj a Richter a Nőkért program egyik legsikeresebb eleme. Az évente beérkező több száz jelölés és a számtalan közönségszavazat is azt mutatja, hogy a társadalom igényli, hogy elismerjük ezeket a nőket és bemutassuk azokat az ügyeket, amelyeket képviselnek - hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

2016-ban is kilenc nő lehet Aranyanyu

A Richter Aranyanyu Díjra az ajánlásokat négy kategóriában várják szeptember 15-ig a www.aranyanyu.hu honlapon, a díjátadót novemberben tartják. A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a nagyközönség internetes szavazással dönthet arról, hogy kik legyenek a közönség díjazottjai.

A zsűri tagjai - Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő - szintén odaítélnek kategóriánként egy-egy díjat, a Ridikül Magazin pedig idén is különdíjat ad át.