Kiket tüntet ki idén az állam?

Németh Miklós volt kormányfő és Tölgyessy Péter alkotmányjogász kapja idén a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét augusztus 20-án.
NAPI, 2009. augusztus 17. hétfő, 18:11

Az MTI úgy tudja: a volt miniszterelnököt a térségünkben a "leggyorsabban és vértelenül" lezajlott rendszerváltozásban játszott kiemelkedő szerepéért, valamint a "Magyarország érdekében a rendszerváltozás miniszterelnökeként államférfiúi nagyságáról tanúságot tevő tetteiért" tünteti ki a köztársasági elnök.

Tölgyessy Péter a rendszerváltozás közjogi keretei megteremtésében játszott kiemelkedő szerepéért és a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásokon folytatott tevékenységéért kapja meg a legmagasabb állami kitüntetést.

A távirati iroda információi szerint középkereszt a csillaggal kitüntetést kap többek közt Kósáné Kovács Magda volt szocialista Európai Parlamenti képviselő, Fischer Ádám karmester és Rubik Ernő.

Középkeresztet vehet majd át mások mellett Rainer M. János történész, Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének elnöke és Csötönyi Pál, az Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke.

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét kapja Ugyan Anita hegymászó, Lux Elvira szexuálpszichológus, Zentai Anna színművész, és Garamhegyi Ábel volt szakállamtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK