Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az utóbbi napokban személyesen tapasztaltam, hogy sok corvinusos diák és oktató fél az egytemen belüli megtorlástól a CEU melletti kiállása miatt. Egyértelmű, hogy ezt a félelmet részben az egyetem vezetősége keltette, és amikor nyilvánvalóvá vált, nem tett komoly lépéseket az enyhítésére" - ezzel indokolja Kőszegi Botond, hogy kilép a Corvinus Tudományos Tanácsából.

A 444.hu arról ír, hogy a múlt héten a Corvinus Egyetem rektora, a volt századvéges Lánczi András éppen akkor írt levelet az egyetem polgárainak, és figyelmeztesse őket a véleménynyilvánítás során követendő magatartásformák fontosságára, és az ezt szabályozó Etikai Kódexre, amikor a Corvinus tanítói és diákjai nagy tömegben írták alá a CEU melletti petíciót.

Kőszegi Botond azzal zárja a levelét, hogy az utóbbi években rengeteg értelmes és érdekes diákkal és oktatóval ismerkedett meg a Corvinusról. "Szaktudásom, érdeklődésem, és időm függvényében továbbra is szívesen tartom a szakmai kapcsolatot kutatókkal, tartok előadásokat diákoknak, és veszek részt konferenciákon. De döntéshozatalban nem veszek részt".

Az Index információi szerint hétfő kora délután újabb körlevelet küldött a dolgozóknak Lánczi és Pavlik Lívia a Corvinus kancellárja, amiben a múlt heti, szerintük "félreérthető" levelüket próbálják magyarázni.

A visszajelzésekben felmerült kérdések fontosak, jól mutatják egy közösségben a szabadság és a felelősség viszonyának összetettségét - írják.

Az egyetem vezetői kiemelten fontosnak tartják az egyetemi polgárok közéleti véleménynyilvánításának szabadságát, de - teszik hozzá - az egyetem közösségének tagjai "egyéni - ennek megfelelően sokszínű és eltérő - állásfoglalásaik során" a személyes véleményüket nem tüntethetik fel a közösség és az intézmény hivatalos véleményeként.

Lánczi ezzel és a múlt heti levelével valószínűleg a Corvinusosok a CEU-ért nevű Facebook-oldal tulajdonosainak akart üzenni.