Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, csak keleten lehetnek rövid felszakadozások. Országszerte várható eső, záporeső, keleten helyenként zivatar. Estig az ország nagy részén 20-40 milliméter fölötti csapadékmennyiség valószínű - derül ki a Met.hu előrejelzéséből. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de elsősorban szombat délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

Vasárnap Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható további eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is lehet, a délután második felétől már lényegesen kevesebb lesz a csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Hétfő felszakadozik, vagy csökken a felhőzet, napközben gomolyfelhős, napos időre lehet számíthatunk. Elszórtan várható zápor, egy-egy zivatar.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.