Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legutóbb kínai informatikai cégek vezetői jártak Hévízen, de látogatást tettek és tárgyalásokat kezdeményeztek már a városvezetéssel kínai tartományi- és városvezetők, turisztikai és egészségügyi szakemberek, politikusok, bányaipari és energetikai vállalatok vezetői. Az érdeklődés tárgya minden esetben ugyanaz: a gyógytó, a város gyógyászati lehetőségei, de komoly figyelmet szentelnek a delegációk az itteni wellness és pihenési lehetőségeknek is.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP), a város polgármestere azt mondta: ebben az évben már 25 kínai delegáció járt a városban. Budapest mellett szemmel láthatóan Hévíz a kínaiak érdeklődésének kiemelt tárgya, s a gazdaságban ma már nagyhatalomnak számító ország egyre élénkülő érdeklődését jól mutatja, hogy csak az elmúlt két hétben négy delegációt fogadott a zalai város vezetése.

A polgármester szerint számos európai város ki tudta már használni az idegenforgalom terén a kínai érdeklődést, és ezzel Hévíz is élni szeretne a jövőben - fogalmaz a város önkormányzatának közleménye.