Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Súlyos, maradandó sérülése keletkezett egy a budapesti férfinak, amikor felrobbant a kezében egy hanggránát Székesfehérváron, a Mol Fehérvár - Budapest Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt szombaton - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A férfit a mentők kórházba szállították. A rendőrség vizsgálja a pirotechnikai eszközzel történő jogsértés körülményeit. A Honvéd-drukker a vasútállomás és a stadion között sérült meg. Három ujja annyira szétroncsolódott, hogy azokat el kell távolítani - közölte Csepely Balázs sajtóreferens az MTI-vel.

Ez veszélyes

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tavaly szigorította a pirotechnikai eszközökre vonatkozó szabályzatát: a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1 millió forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után, többszöri előfordulás esetén a pénzbüntetésen túl szektor(ok) bezárását róhatja ki a fegyelmi bizottság - írta korábbi közleményében az MLSZ.

Egy hatéves kisfiú szenvedett csonkolásos sérülést a kezén, miután felrobbant a kezében egy hanggránát 2018-ban, 2019 tavaszán pedig egy közreműködő szenvedett maradandó egészségkárosodást a pálya szélére dobott pirotechnikai eszköz semlegesítése közben - írta a közleményben az MLSZ. A pirotechnika az elmúlt években több tucat esetben okozott égési, látási, hallási, toxikus vagy roncsolásos sérüléseket.