Kinevezték az új kormánybiztosokat

Létrehozta a kormány a gazdaságfejlesztési zónákat, ezzel kapcsolatban pedig már ki is nevezték a kormánybiztosokat, olvasható a Magyar Közlönyben.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 6. vasárnap, 04:56
Fotó: AFP

Navracsics Tibor, Északnyugat- Magyarországért fog felelni, így többek között Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Komárom-Esztergom megye is az ő hatásköre lesz - írja az Index.

Kiegészülnek Palkovics László teendői, így a miniszter a jövőben már a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben zajló gazdaság is az ő dolga lesz, mint  Északkelet-magyarországi kormánybiztos.

Nemesi Pál a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyéket magában foglaló Dél-Alföldért fog felelni, Mikes Éva a Baranya, Somogy és Tolna megyéket magában foglaló Dél-Dunántúlért.

Az új kormánybiztosok a munkájukért nem kapnak pénzt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2020.09.06 07:15

Lényegében államigazgatási reformot hajt végre diktátori alapon ez a kormány. A négy régióról nincs megegyezés, csak orbáni és talán pintéri akarat. Kis ország, nem kell 19-20 megye, megyei jogú városok, demokrácia, helyi közigazgaztás, mifene ....A főnök majd eldönti a személyi és egyéb kérdéseket, azt is, ki miből mennyire gazdagodhat ! Eléggé undormány ! A személyekről még nem is beszéltüónk, navra, mint komplex regionális fejlesztési felelős,,,röhejes .....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html