Kinevezték az MNV új vezetőségét

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kinevezte az MNV új vezető testületeinek tagjait.
NAPI, 2010. június 23. szerda, 17:07
Fotó:

Az országgyűlés a múlt héti törvénymódosítással megszűntette a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács és a Magyar Nemzeti vagyonkezelő (MNV) Zrt. Ellenőrző Bizottságát. Az MNV Igazgatóságának új vezetőjét és tagjait szerdán nevezte ki Fellegi miniszter; a Vagyonkezelő igazgatóságának elnöke Halasi Tibor, vagyonpolitikáért felelős államtitkár lett. Az igazgatóság tagjai: Horváth Gergely, az MNV Zrt. vezérigazgatója, Molnár Zoltán, az MNV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke és Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke.

Az MNV felügyelő bizottságának új elnöke Mészáros József lett, az FB tagjai pedig Búza Éva, Antal Gergely, Bártfai Béla és Király Péter.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az új típusú, értékalapú vagyongazdálkodási rendszer megteremtését és működtetését várja a most kinevezett legfelső irányító testületektől, amely alappilléreinek az átlátható, hatékony és takarékos állami gazdálkodás megteremtését és biztosítását szánja - áll a tárca közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK