Kinti programot tervez hétvégére? Mutatjuk, milyen idő lesz

Szombaton sok napsütés és 22-27 fok várható, vasárnap azonban már eshet, délelőtt a Dunántúlon majd délután az ország keleti részén is.
Napi.hu, 2016. szeptember 30. péntek, 17:06
Fotó: Stocksnap

Szombaton a délnyugatról északkelet felé mozgó alacsony- és magasszintű felhőkből álló zóna a reggeli órákban elhagyja térségünket, a kevés fátyolfelhő és a napközben képződő gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem várható - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében.

A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 Ceklsius-fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben 5 fok közelében marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap nyugat, északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de a Dunától keletre délelőtt még túlnyomón napos idő valószínű. Délelőtt még csak a Dunántúlon, délutántól egyre inkább keleten is várható eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. Kezdetben többfelé élénk délnyugati szél lesz, majd délután/este a Dunántúlon a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK