Kinyílt a pénzcsap - rekordot döntöttek Matolcsyék

Összesen az év első három hónapjában összesen 1,059 milliárd forintot osztott szét a jegybank 5 millió forint feletti támogatás jogcímén - derül ki a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett listából. Ez a korábbi negyedévekkel összehasonlítva rekordösszeget jelent, jócskán meghaladta az idei első három hónap az eddigi 2015 első negyedévi rekordot, amikor 842 milliót adtak ki támogatásként a jegybanktól - írja az mfor.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. május 6. szombat, 09:37
Fotó: Napi.hu

A legtöbb pénz a jegybank saját irányítású alapítványához vándorolt, a Pénziránytű- Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért összesen 425 millió forintot kapott. Ennek kevesebb mint a fele az MNB Sportkörhöz került, 190 millió forint, ami már 30 millióval meghaladja a 2016-ban kapott támogatást, ekkor több részletben összesen 160 milliót kaptak - hívja fel a figyelmet a portál.

Mintegy 135,3 millió ment a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz, 112,5 pedig a Budapesti Corvinus Egyetemhez.

Az első negyedévben a legkevesebb pénz a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületéhez került, az MNB "mindössze" 9 milliós támogatást ítélt meg részükre. Mellettük, még egy egészségügyi területen működő szervezetet találhatunk a támogatottak listáján, a Közép-Európai Idegsebészeti Alapítvány 12 milliós támogatásban részesült.

Többek között, a TDK-ért Közhasznú Alapítványt a jegybank ugyans 20 milliós támogatásban részesítette. A 2014-ben létrehozott alapítvány tavaly ennek kevesebb mint a feléből gazdálkodott.

HOZZÁSZÓLÁSOK