Kisbolttá fejlődhetnek a nemzeti trafikok

Új termékekkel bővülhet a nemzeti dohányboltok palettája - jelentette be Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. Messze tartanak már az eredeti elképzeléstől, amely szerint csak dohánytermékeket árulhattak volna a trafikosok.
NAPI, 2013. január 16. szerda, 17:43
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDK) fontosnak tartja, hogy a dohányboltot 2013. július 1-jétől üzemeltetők a fiatalkorúak védelmét szem előtt tartva, a működési előírások szerint, egy megfelelő termékpalettával tudjanak a piacon megjelenni úgy, hogy vállalkozásuk hosszú távon versenyképes legyen - közölte az állami társaság. Az NDK egyeztetéseket kezdeményezett a jogalkotóval, hogy bővítsék a forgalmazható termékek körét. A törvény szerint jelenleg a trafikokban dohánytermékek, dohányterméket kiegészítő termékek és a szerencsejáték termékek forgalmazhatóak július elsejétől. Az NDK javaslata szerint, ezen termékek mellé kerülhetne a polcokra a hírlap, égetett szesz, kávé, energiaital, üdítő és ásványvíz is.

Az eredeti elképzelés szerunt a nemzeti trafikokban csak dohánytermékeket forgalmazhattak volna a koncessziós pályázaton arra jogot szerző kiskereskedők.

HOZZÁSZÓLÁSOK