Kisegíti a kormány csődbe ment önkormányzatot

Csanádpalota működési feladatainak ellátására 72,7 millió forint támogatást nyújt a kormány, az összeget a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint június 30-ig lehet felhasználni - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. február 23. péntek, 10:39
Fotó: Shutterstock

A döntés alapján a pénzt külön kérelem és pályázat nélkül folyósítják a Csongrád megyei kisváros önkormányzatának.

A Cégközlönyben korábban megjelent döntés szerint a Szegedi Törvényszék elrendelte az adósságrendezési eljárás elindítását a csanádpalotai önkormányzatnál. A bíróság pénzügyi gondnoknak a budapesti Abacus-Audit Kft.-t jelölte ki. Az önkormányzat hitelezői követeléseiket április közepéig jelezhetik a pénzügyi gondnoknak.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője korábban az MTI-nek elmondta, a támogatás segíti a település működését és biztosítja az ott élők számára az önkormányzati szolgáltatásokat.

Nyergesné Kovács Erzsébet (független) polgármester, akit tavaly júniusban választottak a 2800 lakosú kisváros vezetőjévé, az MTI-vel korábban azt közölte, több évre visszanyúló folyamat, pénzügyi szabálytalanságok sorozata vezetett ahhoz, hogy az önkormányzatnak 90 napon túli lejárt határidejű tartozása is volt már.

A polgármester az év elején a képviselő-testületnél kezdeményezte az adósságrendezési eljárás megindítását, de javaslatát először nem támogatta a képviselők többsége. Az önkormányzat likviditási tervének elkészítését követően, január 15-én azonban a képviselők egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett arról döntöttek, hogy a polgármester a Szegedi Törvényszéknél kezdeményezze az eljárás megindítását.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK