Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A családok visszafogott év végi ünneplésre, az áruházak korlátozott bevásárlási szezonra készülhetnek, ezzel decemberben várhatóan megszakad az elmúlt években mért rekord­értékesítések sora - írja a Magyar Nemzet.

A járvány sürget: adventkor már szokatlanul visszafogott lehet az év végi "roham", mert az előrelátás jegyében aki teheti, már megkezdte az előre hozott ajándékbeszerzéseket - mondta a Magyar Nemzetnek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Novemberben már az ünnepek előtti forgalom jelentkezik az üzletekben, a Központi Statisztikai Hivatal szeptemberi és első kilenc havi értékesítési adatai szerint januártól szeptemberig elérte a tavalyi szintet a vásárolt árumennyiség. Ez azt jelzi, hogy a koronavírus-járvány évében megnehezült gazdasági helyzetben sem esett vissza itthon a bolti fogyasztás.

Vámos szerint kulcskérdés a kötelező maszkviselet, ami befolyásolja az ünnepi szezont. Az idősek vásárlási idősávjának visszavezetéséről az a véleménye, hogy az érintett korcsoport egy része nem igényli az idősávot, viszont a legtöbben a délelőtti, kevésbé forgalmas órákban járnak vásárolni. Az egyéni védekezésen van a hangsúly, aminek fő eszköze a maszk. Megjegyzendő, hogy maszkban nem lehet megállapítani, pontosan hány éves a vevő.