Folytatódik a roham a magyar boltokban

Októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,6, naptárhatástól megtisztítva 5,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH.
Dzindzisz Sztefan, 2018. december 5. szerda, 09:05
Fotó: Shutterstock

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,1, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,3, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

2018. január-októberben a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 6,4 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.05 09:25

Én nem aggódom, mert biztos vagyok benne, hogy a hős magyar kereskedők állni fogják a rohamot,s felveszik a harcot a népjóléti intézkedéseknek köszönhetően monetárisan megerősödött dolgozó népünk erőszakos vásárlási szándékaival.
Na látják Elvtársak, ettől féltünk.
Ha sok az elkölteni való jövedelem, akkor meginog az erkölcsi alap.
28 évvel ezelőtt rossz útra tévedtünk, de megtérünk, visszarendeződünk a helyes útra.
Mert nem ám úgy van az, hogy jön a karácsony, és mindenki banánt, narancsot hord haza kosárszámra.
Meg roskadoznak a húsboltok az árutól, mert a kedves kapitalista vevő csak úgy válogat.
Nem tehetjük ki a rendes, dolgozó kereskedő népet ilyen idegfeszítő helyzeteknek, hogy folyamatos vásárlási harcokat kelljen vívniuk.
Ezért kell bevezetni a munkaidőkeretet, hogy a konzumidiótákká avanzsálódott elvtársaknak ne legyen idejük boltba járni. Ezért is jó, hogy csak 3 múlva jutnak a pénzükhöz, mert akkor majd megtanulják, hogy miképp kell a pénzzel bánni.
Véget vetünk a plázacica korszaknak!
Vissza kell szokni a pártértekezletekre, a KISZ gyűlésekre, őrsi órákra.
Nagyon elkanászodtak az elvtársak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2018.12.05 09:11

Mibű, ha a ballibek szerint mélyszegénység van és mindent ellopnak?
Mibű?

Ráadásul mindenki elment nyugatra dolgozni?
Ki vásárol?

NAHÁT?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html