A Napi Gazdaság hétfői számának cikke

Összefogást hirdettek a gyógyszerpiaci szereplők a fenntartható, biztonságos gyógyszerellátás és a betegek érdekében. A szervezetek arra akarják felhívni a döntéshozók figyelmét, hogy a Széll Kálmán terv és a 158 milliárd forintra tervezett 2013-as gyógyszerkassza megvalósulásával, azaz további forráskivonással kiszámíthatatlanná válhat a gyógyszerellátás.

A Magyar Orvosi Kamara, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, valamint a betegeket képviselő érdekvédő szervezetek közös rendezvényén azonban a szervezők meghívása ellenére egyetlen döntéshozó sem jelent meg.

Az ágazat képviselői kifejtették, a gyógyszer-támogatási rendszer elsődleges célja a betegek gyógyszerellátásának biztosítása. Ezért jelenleg a legfontosabb cél, hogy olyan fenntartható gyógyszerellátási rendszer alakulhasson ki, amelyben a betegérdekek nem sérülnek, illetve a betegek egyenlő esélyei az egészségügyi ellátásra a gyógyszerhez jutáskor is megőrizhetők maradjanak.