Kitartanak a nyugdíjpénztár-tagok

Egyelőre a pénztártagok 5 százalékát sem éri el azok száma, akik visszaléptek az állami nyugdíjrendszerbe, jóllehet a pénztárban maradók 100 százalékos nyugdíjjogosultságát még nem rendezte a gazdasági minisztérium - írta az Origo.
NAPI, 2012. március 29. csütörtök, 08:49
Fotó: Napi.hu

A magánnyugdíjpénztár-tagok kevesebb, mint 5 százaléka döntött úgy, hogy visszalép az állami rendszerbe a március 27-i állapotok alapján - tudta meg az origo.hu a Stabilitás Pénztárszövetségtől. A határidő előtt pár nappal ez 4471 visszalépő tagot jelentett a 97 414 fős teljes taglétszámhoz képest, az arány 4,59 százalék. A legtöbben a megszűnését bejelentő Erste pénztárából döntöttek a visszalépés mellett, itt 534-en töltötték ki a visszalépő nyilatkozatot, ami közel 22 százalékos aránynak felel meg.

Az átlagnál többen léptek vissza a Pannónia Nyugdíjpénztárból, az OTP-ből és az Aranykorból, néhány kassza adatait pedig még nem tartalmazzák a nem végleges statisztikák. A Stabilitás tájékoztatása szerint a végső adatok április első napjaiban lesznek elérhetőek.

A döntést befolyásoló egyik legfontosabb kérdés az, hogy a pénztárban maradók számára mekkora állami nyugdíj jár. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) korábban megerősítette az Origónak, hogy a tárca értelmezése szerint a 2012. januártól esedékes nyugdíjjárulékokért cserébe 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak a pénztártagok is, ugyanúgy, mint azok, akik visszaléptek az állami rendszerbe. Az NGM jogszabály-módosítást is ígért, mert a jelenlegi nyugdíjtörvény szerint a pénztártagok 75 százalékos állami nyugdíjra lennének jogosultak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

edusó, 2012.03.29 09:29

-Utalták 1997-től az Vaskos Állami Támogatást attól kérjék vissza aki
a Törvényt kiadta.-Csehák-Békesi Páros.-Most is vígan Lubickolnak
a MagánnyugdíjPénztárba felvett Állami támogatás révén.
Akinek jó MszP. Kapcsolatai voltak erre Cégeket alapítottak.
Államtól meg folyt be a lóvé.Legális Pénzlenyúlás.Ott maradottak
mai napig nincs kimutatva a Felvett,utalt állami dotálás ugyan,már
mitől magánny.pénztár ez!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html