Kitörtek a tőzsdék

Kiörő örömmel fogadták az ázsiai tőzsdék a jüannal kapcsolatos híreket. Lessabb tempóban, de a BUX is követheti az emelkedést.
Molnár Gergely, 2010. június 21. hétfő, 08:54
Fotó:

A Nikkei 2,5, a kínai piacok 3 százalékos emelkedést mutatnak miután a piac pozitívan fogadta a hétvégi kínai bejelentéseket a jüannal kapcsolatban. Az euró/dollár új lokális csúcsra 1,2450 környékére erősödött, az európai és amerikai határidők is több mint másfél százalékos pluszt mutatnak.
A múlt hét alapján Nyári Zsolt a KBC üzletkötóje úgy véli, hogy ugyan tudunk emelkedni a korrekciós szintekig, ami OTP esetében az 5250-5300-as árfolyamnak felel meg, de nincs igazán erő a piacban.
"Csak idő kérdése, hogy mikor borulunk meg, de addig lehet benne egy felfelé kör" - fogalmazott. Lehetséges, hogy napon belül is felfelé fognak mozogni az árak, a szereplők már nem hihszik el az emelkedést.
A forint a jegybanki ülés előtt erősödik a megszokott koreográfia szerint, jelenleg kicsivel 278 alatt tartózkodik. Nyári szerint 276-277-ig lehet eljutni, nagyon extrém esetben 274-ig, de az egy kiváló lehetőség lenne annak, aki euró vételben gondolkodik. 

HOZZÁSZÓLÁSOK